H2O Polyurethaan Schuim

Met Polyurethaan Hardschuim (in de volksmond ook wel: Pur of PU schuim) kan je op veel verschillende manieren isoleren. Omdat de lambda waarde erg laagt ligt vergeleken met andere materialen, is Pur een erg slimme optie voor het isoleren van de woning. Zo heb je met een kleinere laagdikte een hoger isoleren effect.

Toepassingen:

In het verleden werd Pur schuim voor alle soorten isolatie gebruikt. De vloer, de muur en het dak is allemaal goed geschikt om te isoleren met dit schuim. Echter voor gesloten spouwmuren doen de meeste firma’s niet meer met Pur isoleren, aangezien hier toch vaker bijwerkingen bij komen in vergelijking met bijvoorbeeld mineraal glaswol of Hr++ Isoparels. Daken en vloeren met Pur isoleren word daarintegen juist erg veel gedaan. De klus gebeurd relatief gezien snel en je hebt er weinig nawerk van.

Schadelijk voor de gezondheid?

Veel klanten maken zich vaak zorgen dat Pur schuim schadelijk is voor de gezondheid. “Je hoort het steeds vaker” is wat er gezegd word, en eerlijk is eerlijk. Het ziet er zeker chemisch uit. Het is een 2 componenten spray dus er staan ook grote vaten met chemicaliën in de bus. Toch kunnen wij u verzekeren dat u hier helemaal niks van zal merken. Wij schermen alle open ruimtes netjes af met folie, en plakken dit luchtdicht af. Ook zetten wij een grote afzuiging met slang op de betreffende ruimte die wij gaan isoleren. Ook isoleren wij enkel met Hfk en Cfk vrije materialen, en geslotencellig Pur. Geslotencellig betekend dat dit schuim gelijk uithard en dus nooit zal nadampen. Hierop worden wij dan ook streng gecontroleerd door de certificeringinstanties.

Het is dus erg begrijpelijk als u het idee krijgt door de fabeltjes die rond gaan over Pur dat u denkt dat dit schadelijk is, maar dit is zeker niet waar. JA het zijn chemicalien NEE het is niet schadelijk mits er goed en secuur gewerkt word.

 

Als je toch geen goed gevoel hebt bij Pur schuim, kijk dan eens op onze pagina over Tonzon folies. Dit materiaal isoleert net zo goed als een laag van 9cm Pur, echter is dit opgebouwd enkel uit folies.