Subsidie

In September 2016 is de subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) voor het eerst in leven geroepen. De afspraak is als volgt: Wanneer u als particuliere woningeigenaar 2 (of meer) aanpassingen aan uw woning laat uitvoeren (met betrekking tot energiebesparing) dan krijgt u een vast bedrag per m2 terug gestort vanuit de overheid. Deze subsidiepot was in April 2017 al uitgeput. Eind 2019 werd dan toch eindelijk aangekondigd dat de overheid overnieuw een pot met miljoenen (84 miljoen). Er is ondertussen ruim 45 miljoen aan subsidie uitgeleend of aangevraagd, dit betekend dat er dus minder als de helft over is. Het gaat dus erg hard, en nu is het bedrag wat u terug mag ontvangen ook nog flink verhoogd.

Er word geadverteerd dat 20% van het bedrag wat u moet betalen aan het isolatiebedrijf vergoed word door middel van subsidies. Toch lag het percentage toch altijd iets hoger als 20%. Nu is er sinds kort een verhoogde subsidiepot. Gesproken word over 30%, de verhouding is 1/3 meer subsidie als voorheen.

Onze adviseurs doen ten alle tijden een subsidie-check om samen met u te berekenen wat u uiteindelijk nou écht kwijt bent voor het isoleren van de woning.

Ook helpen wij u met het aanvragen van de subsidie door middel van de aanvraag voor u compleet maken.

Handig overzicht subsidie

Benieuwd op hoeveel subsidie u recht heeft? Klik onderstaande knop en wij berekenen dit voor u gratis!